maandag 22 november 2010

Daphne Deckers @ Nederlandse Actrices


Daphne Muriël Deckers (Nijmegen, 10 november 1968) is een voormalig Nederlands fotomodel en actrice. Deckers is schrijfster, columniste, presentatrice, actrice en scenarioschrijfster. In 1989 werkte ze bij de televisiezender RTL-Veronique, het latere RTL4. Op 24 juli 2007 is bekend geworden dat Daphne het stokje van Yfke Sturm overneemt en Holland's Next Top Model gaat presenteren. In Maart 2008 is Daphne aan haar tweede seizoen als presentatrice en jurylid van Holland's Next Top Model begonnen.


Daphne Deckers verhuisde al snel na haar geboorte in Nijmegen naar het nabijgelegen dorp Persingen. Tijdens haar studie massacommunicatie in Utrecht werd Deckers ook fotomodel. In februari 1998 poseerde ze naakt voor het mannenblad Playboy.

Actrice

Daphne Deckers speelde als actrice enkele rollen, zoals in de Amerikaanse NBC-miniserie Remember, naar een boek van Barbara Taylor Bradford, toevallig samen met nog een Nederlander: Derek de Lint. Daarna speelde Deckers in de bioscoopfilm All Stars, in de VPRO-comedy Bed and Breakfast en kreeg zij een kleine rol in de James Bond-film Tomorrow Never Dies.
Presentatrice

Daphne Deckers presenteerde ook een aantal televisieprogramma's, zoals Big Brother, Reisgids, TV Woonmagazine en 101 Vrouwen.

Daphne Dekkers is de vrouw van Richard Krajicek. Daphne heeft in februari 1998 naakt voor de cover van de Playboy geposeerd. Toen was ze 30, nu ze is 40 wordt wil ze een statement maken met wederom een bloot reportage in de Grazia: "Vroeger was je in de ogen van de modewereld op je 40ste een brontosaurus. Maar nu zie je dat deze dames met hun charisma (en oké, een beetje botox) de jonge modelletjes uit beeld vegen als ze naakt poseren."

Het Nederlandse fotomodel, actrice, presentatrice en schrijfster Daphne Deckers werd in november 1968 geboren in Nijmegen. Na een carrière als sexy en rondborstig fotomodel acteerde Deckers in films als ‘All Stars’ en de James Bond film ‘Tomorrow Never Dies’. Later presenteerde Daphne televisieprogramma’s als ‘TV Woonmagazine’, ‘V-Models’ en ‘Big Brother’.

Internationale loopbaan als fotomodel
Tijdens haar VWO-jaren deed Daphne aan toneel en schreef zij voor de schoolkrant. Na de middelbare school begon Daphne Deckers aan een studie communicatiewetenschappen. Dankzij een modellenwedstrijd begon zijn aan een internationale loopbaan als fotomodel. Via Tokio, Parijs en Milaan kon zij als model aan de slag in New York en Los Angeles.

Playboy
Daphne Deckers werd bekend dankzij haar uiterlijk en haar borsten en viel in de smaak bij mannen mede dankzij haar weinig verhullende naakt fotoreportage in Playboy. Tegenwoordig bestaat haar publiek vooral uit vrouwen en onderscheidt Daphne Deckers zich met het schrijven van columns, scenario’s en boeken.

Mijn leven als fotomodel
In 1994 verscheen 'Mijn leven als fotomodel'. Vanaf 1997 schreef Daphne Deckers een column voor ‘Viva’, later verscheen haar werk ook in de ‘Telegraaf’. Met een flinke dosis zelfspot schrijft Daphne Deckers over haar jeugd in een Gelders dorpje, haar leven als ex-fotomodel, presentatrice van tv-programma's, Bondgirl en partner van tennisser Richard Krajicek.
Als moeder heeft Daphne onder de Viva-lezers een grote schare fans, zowel mannen als vrouwen. De columns zijn origineel, ontroerend, grappig en herkenbaar.

Schrijfster

In 1993 schreef Daphne Deckers columns voor het Veronicablad, waarna zij werd gevraagd voor een wekelijkse column in Dagblad De Limburger. Eind 1994 ging zij schrijven voor Viva, waar zij tot 1999 een wekelijkse column publiceerde. Zij bundelde deze columns in De Echte Deckers (1999).

Daarna schreef zij een wekelijkse column voor De Telegraaf en bundelde deze in Opwaartse drukte (2002) en Decksels (2005). Op dit moment schrijft zij nog steeds een wekelijkse column in de zaterdagse bijlage van De Telegraaf: Vrouw.

Daphne Deckers schreef een aantal seizoenen de VARA-comedy Oppassen!!. Daarnaast vertaalde zij het Amerikaanse toneelstuk The Momologues naar het Nederlands, onder de titel: Mama, een komedie over het moederschap. in 2006 werkte Deckers aan de vertaling van het eveneens Amerikaanse toneelstuk Steel Magnolia's, dat in 2007 werd opgevoerd.

Deckers werd na het publiceren van haar twee boeken De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin een 'voorbeeldmoeder' genoemd. De geboorte van een gezin werd in 2003 genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Naast boeken over opvoeden schrijft Deckers ook kinderboeken, zoals De verschrikkelijke ijstaart en De matroos in de doos. Het laatste boek zal worden bewerkt tot een theatervoorstelling voor kinderen (2007).
Varia
Daphne Deckers is (samen met prinses Laurentien en Ivo de Wijs) door de Deense ambassade gevraagd als sprookjesambassadeur van Hans Christian Andersen, ter ere van zijn 200e geboortejaar 2005. Ook is zij ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Daphne Deckers is gehuwd met voormalig toptennisser Richard Krajicek. Ze hebben twee kinderen, Emma (1998) en Alec (2000).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten