woensdag 24 november 2010

Wendy van Dijk @ Nederlandse Actrices

Wendy van Dijk (Weesp, 22 januari 1971) is een Nederlandse actrice en presentatrice.

Programma's en films


Wendy van Dijk debuteerde in 1983 in de televisieserie ‘Zoethout’. Drie jaar later was ze te zien in de televisieserie ‘Wat Jij Niet Ziet’. Nadat zij een dansopleiding volgde bij Barrie Stevens, tourde Wendy met het ballet van Lee Towers. Daarna danste Wendy onder meer in het showballet van ‘Showmasters’, ‘Wedden Dat?’ en ‘De Nu Of Nooit Show’. Ook danste zij drie jaar lang in het theater bij de Andre van Duin Revue. Het hoogtepunt in Wendy’s danscarrière was de anderhalf jaar durende tournee met Haddaway, waarbij ze de hele wereld doorkruiste.
Na deze tournee kreeg Wendy de gelegenheid om als assistente te fungeren in de spelshow ‘Wie Ben Ik?’. Vervolgens was Wendy te zien in een waar scala aan televiesprogramma’s en films. Zo was zij onder meer te zien in ‘Boobytrap’, ’Over De Rooie’, ‘Broodje Aap Show’, ‘Love’, ‘Miss Talent 1997’, ‘Stuntmasters’, ‘Het Lotto K*R*A*S Spektakel’, ‘Miss Universe Holland 1998’, ‘Het Duel’, ‘Ken Dit?’ (als Japanse interviewster), ‘15 Miljoen Mensen’, ’Spangen’, ‘Jet Set’ en ‘Domino D-Day’.
Van Dijk maakte furore met de zeer succesvolle programma’s ‘Ushi & Van Dijk’ en ‘Hart In Aktie’. Met ‘Hart In Aktie’ won ze in 2003 de Gouden Televizierring en bovendien wist ze maar liefst vier keer de zilveren Televizierster voor Televisievrouw van het jaar in de wacht te slepen, in 2000, 2003, 2004 en 2005.
In 2006 stapte Wendy over van SBS 6 naar RTL, waar zij als deelneemster te zien was in ‘Dancing On Ice’. Vanaf zaterdag 28 oktober 2006 presenteert zij het nieuwe programma ‘X FACTOR’ bij RTL 4.
Wendy van Dijk speelde in de films ‘Science Fiction’ (2002), ‘Liever Verliefd’ (2003), ‘In Oranje’ (2004) en de speelfilm ‘Alles Is Liefde’.
Presentatrice en actrice Wendy van Dijk gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe politieserie Moordplek op RTL 4. Dat meldt Veronica Magazine deze week. Endemol is de producent van de nieuwe serie en begint na de zomer met de opnames. In het voorjaar van 2010 zou Moordplek dan worden uitgezonden door RTL 4. De dertiendelige serie over de stoere politievrouw Linda speelt zich af in de provincie Friesland. Fryslân Marketing sponsort de opnamen, die de provincie moeten promoten.
De carrière van Van Dijk begon in 1983 in het AVRO-programma Zoethout. Later maakte ze voor dezelfde omroep Wat jij niet ziet. Haar doorbraak was als assistent in het programma Wie ben ik?. Later presenteerde ze verschillende programma's voor SBS Broadcasting zoals Over de roooie, de Broodje Aap Show met haar eerste mannelijke assistent Andy van Delden, Ushi en Van Dijk, Hart in aktie en Domino Day, en speelde ze regelmatig mee in de filmpjes van het programma Boobytrap. Ook speelde ze een rol in de films Science Fiction (2003), Liever verliefd, Alles is Liefde en In Oranje.
In 2006 maakte ze de overstap naar RTL Nederland. In hetzelfde jaar was ze kandidaat in Dancing on Ice. In het seizoen 2006/2007 presenteerde ze ook X Factor. In het seizoen 2007/2008 presenteerde ze Idols 4 samen met Martijn Krabbé. Op 11 oktober 2007 ging de film Alles is Liefde in première, waarin ze een van de hoofdrollen speelt.

Vanaf oktober 2007 presenteerde Van Dijk Wendy: heel Holland helpt op RTL4. Hierin kregen 400 mensen elk 1000 euro om daarmee andere mensen te helpen. Eind december 2007 presenteerde Van Dijk samen met collega Irene Moors een 2-delig programma: Doe Een Wens, in samenwerking met Stichting Doe Een Wens. In mei 2007 is hier al een aflevering van geweest.
In 2008 ging ze het programma Million Dollar Wedding presenteren. Daarnaast presenteerde ze samen met Martijn Krabbé een tweede seizoen X-Factor.

Op 2 oktober 2009 verscheen ze als de Antilliaanse weervrouw Lucretia Martina in De Wereld Draait Door. Later in het programma werd bekend dat het een typetje van Wendy van Dijk was. In oktober 2009 kwam Van Dijk met een vervolg van Ushi en van Dijk, het programma, Ushi & Dushi waarin ze als de Antilliaanse Lucretia Martina te zien was. 1 jaar later (2010) kwam na een nieuw typtje: de Amsterdamse Loes. Loes is tevens het laatste typetje van Van Dijk, zij is in het programma Ushi & Loesie vanaf 23 oktober 2010 te zien op RTL4. In november 2010 helpt ze Martijn Krabbé met het presenteren van de liveshows van The Voice of Holland. In 2011 start er weer een nieuwe reeks van X Factor waar ze weer in te zien zal zijn met Martijn Krabbé.

In 2000, 2003, 2004 en 2005 kreeg Van Dijk de Zilveren Televizier-Ster voor beste televisievrouw en in 2003 ontving ze bovendien de Gouden Televizier-Ring voor het programma Hart in aktie. In 2006 was ze uitgesloten van deelname omdat een presentator of presentatrice volgens de stemprocedure maximaal drie achtereenvolgende jaren de Zilveren Televizier-Ster kan winnen. In 2007 werd ze wel weer genomineerd, maar won hem niet. Anita Witzier was winnaar.
Op 3 augustus 2002 zou Van Dijk trouwen met Volumia!-zanger Xander de Buisonjé, maar door het vreemdgaan van De Buisonjé werd het huwelijk de dag tevoren afgeblazen. Korte tijd daarna werd bekend dat ze van hem in verwachting was. Op 10 februari 2003 beviel ze van een zoon, Sem. Daarna had Van Dijk een relatie met Chris Zegers. In 2006 werd Van Dijk door de Nederlandse bevolking verkozen tot positiefste Nederlander. Op 25 april 2007 werd bekend gemaakt dat ze uit elkaar waren gegaan. Van Dijk heeft momenteel een relatie met Erland Galjaard en kreeg met hem op 19 februari 2010 een dochtertje genaamd Lizzy Vedra van Dijk. Ze woont met haar kinderen in Nigtevecht, is pescotariër en staat volgens het blad Quote, op de 5e plaats in de top 5 van best betaalde tv-presentatoren. Ze verdient zo'n 350.000 euro per jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten