vrijdag 3 december 2010

Yolanthe Cabau van Kasbergen @ Nederlandse Actrices


Yolanthe Cabau van Kasbergen is tijdens het Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot aanstormend talent van 2008.

Nadat zij vriend Jan Smit in de armen vloog nam Yolanthe Cabau van Kasbergen de Award in ontvangst van Henny Huisman. "Ik heb een heftig jaar achter de rug en er zijn veel mensen die me hebben gesteund", vertelde de TROS-presentatrice.

Natuurlijk werd ook Jan bedankt: "Hij staat altijd voor me klaar terwijl hij zelf ook een drukke carrière heeft." Yolanthe droeg haar award op aan haar overleden vader en neefje Justin.

Naast Yolanthe Cabau van Kasbergen waren Nicolette van Dam en Nicolette Kluijver genomineerd voor de Talent Award.

Yolanthe Cabau van Kasbergen (Ibiza, 19 maart 1985) is een Nederlands-Spaanse actrice en tv-presentratrice.

Op 24 oktober 2008 won ze de eerste Televizier Talentaward.

Yolanthe Cabau van Kasbergen werd geboren op het Spaanse eiland Ibiza. Haar vader Xavier was van Spaanse afkomst en haar moeder is Nederlandse. In totaal heeft Yolanthe twaalf broers en zussen. Haar Spaanse geboortegrond zorgde er ook voor, dat ze - naar Spaans gebruik - zowel het eerste lid van haar vaders achternaam (Cabau) als haar moeders achternaam (van Kasbergen) kreeg. Een dergelijke naam wordt in Nederland erkend, maar is niet meer op 'Spaanse wijze' overerfbaar.

Als klein meisje wilde Yolanthe Cabau van Kasbergen al gaan acteren. Toen ze 17 jaar oud was, stortte ze zich serieus op een carrière als actrice. Ze had inmiddels haar MAVO-diploma binnen en daarmee lag de weg vrij om naar de theaterschool te gaan. Heel even leek ze een andere richting op te gaan maar het toerisme beviel haar uiteindelijk toch niet en zodoende kwam ze toch weer uit bij het acteerwerk.

Carrière
Yolanthe Cabau van Kasbergen figureerde onder andere in een videoclip van Charly Luske waarvoor ze mocht afreizen naar Turkije. Niet veel later was ze opnieuw in Turkije, dit keer voor de opnames van Costa! Vervolgens bracht ze een bezoekje aan Oostenrijk waar Snow Fever werd opgenomen. Momenteel speelt Yolanthe in de soap ONM. Hierin speelt ze de rol van Julia en daarvoor mocht ze zelfs even naar Brazilië. In 2006 start ze met de presentatie van BNN's nieuwe programma URBNN, dat een vervolg kent in 2007. In dat laatste jaar is ze voor het eerst te zien als teamlid van Try before you die, van dezelfde zender.

In de educatieve door Teleac uitgezonden jongerenserie Zwolle speelde Yolanthe Cabau van Kasbergen de rol van Julia. Ook had ze een bescheiden rol in de geflopte serie Het Glazen Huis en ze speelde My Special Girlfriend van Idols-winnaar Boris in zijn gelijknamige clip. Daarnaast was ze ook te zien in de videoclip bij het nummer Zomervibe van Ali B. Hier bleef het echter niet bij. In mei 2008 kwam namelijk de videoclip van het "Wiegelied" uit van de Volendamse 3js. In de clip speelt ze een moeder die een kind in slaap wiegt, maar ook een danseres. Verder komen ook andere bekende Volendammers in de clip voor zoals topscorer van FC Volendam Jack Tuijp, Jan Smit en zijn managers, Jenny Smit etc.

Eind september 2006 dong de korte speelfilm Turkse Chick van regisseur Lodewijk Crijns mee tijdens het Nederlands Film Festival in de Gouden Kalf Competitie. Yolanthe Cabau van Kasbergen vertolkte in deze korte film de rol van Turkse schone Dilara, die het hart van een jonge Nederlandse skateboarder verovert.

Yolanthe Cabau van Kasbergen maakte 27 november bekend in De Nieuwste Show van BNN dat ze overstapt naar de TROS.

Ze heeft daar een zangshow rond tweelingen gepresenteerd, Twinzz.

In juni 2006 en mei 2007 kozen de lezers van het mannenblad FHM Yolanthe Cabau van Kasbergen tot de meest sexy vrouw van Nederland. Eind maart 2007 won Yolanthe BNN's Hoofdprijs voor beste actrice. Half april 2007 werd bekend dat ze een relatie heeft met de Volendamse zanger Jan Smit.
Op 24 oktober 2008 won ze de eerste Televizier Talentaward.

Naast dat ze acteert en presenteert, heeft Cabau van Kasbergen samen met Arjan Erkel een eigen stichting, Stop Kindermisbruik, die zich inzet om kindermisbruik te voorkomen, kinderen die al misbruikt worden te bevrijden, deze daarna te helpen over hun trauma's heen te komen en ze een toekomst te bieden.

Op 11 juni 2009 werd er bekend gemaakt dat actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen een nieuwe filmrol te pakken heeft. De film gaat over de Reddingsactie paarden in Marrum.

In juni 2006, mei 2007 en september 2009 kozen de lezers van het mannenblad FHM haar tot de meest sexy vrouw van Nederland. In 2008 trok Cabau van Kasbergen zich vrijwillig terug van de competitie, om andere vrouwen ook een kans te geven. Eind maart 2007 won Cabau van Kasbergen BNN's Hoofdprijs voor beste actrice.

Vanaf april 2007 had ze een relatie met de Volendamse zanger Jan Smit. Op 19 mei 2009 werd de relatie beëindigd. Sinds mei 2009 heeft ze een relatie met de voetballer Wesley Sneijder. In december 2009 verloofden ze zich. Op woensdag 7 april 2010 zijn zij voor de Nederlandse wet getrouwd. Om ook in Nederland als echtpaar door het leven te kunnen gaan, maakten zij in Amsterdam hun huwelijk al officieel. Op 17 juli 2010 heeft het koppel elkaar het ja-woord gegeven in Italië. Zij hebben het luxe Toscaanse Castel Monastero afgehuurd voor het echte trouwfeest.

Na hun huwelijk zullen zowel Yolanthe als Wesley de achternaam Sneijder Cabau gaan dragen, verklaarden zij in het AD. Sneijder spreekt dit echter tegen.

Strafzaak
Wegens het rammen van een flitspaal in het kader van het programma Crazy 88 werd Yolanthe Cabau van Kasbergen op 22 mei 2008 door de politierechter te Amsterdam veroordeeld tot een boete van € 2.500.

Film rollen Yolanthe Cabau van Kasbergen
Jaar Film Rol Note
2004 Snowfever Banaantje Staat gecrediteerd als Banaantje, werd op de officiële website genoemd als Brenda
2006 Turkse chick Dilara naakt in Short-film
Complexx Lianne
2009 Het geheim van Mega Mindy Miss Volta/Mega Volta

Televisie rollen Yolanthe Cabau van Kasbergen
Jaar Serie Rol Note
2004 Erfelijkheid Julia mini-serie
Het Glazen Huis Student gastrol voor twee afleveringen (afl. Shit en afl. Liefdadigheid)
2005-2008 Onderweg naar Morgen Julia Branca
2005 Costa! Haremmeisje gastrol voor vier afleveringen (afl. Zon, zee, seks en een prins deel 1t/m 4)
2006 Sprint! Anouk gastrol voor een aflevering (afl. 8)
2009-2010 Voetbalvrouwen Kate Witte televisieserie
2010 Flikken Maastricht Elke gastrol voor een aflevering (afl. Heksen)

4 opmerkingen: