donderdag 25 november 2010

Susan Smit @ Nederlandse ActricesSusan Smit (Leiden, 24 februari 1974) is een Nederlandse schrijfster, columniste, actrice en voormalig fotomodel. Ze noemt zichzelf tevens heks, een fenomeen dat haar naar eigen zeggen greep toen ze er in 2000 een artikel over schreef.

 Wie aan Susan Smit denkt, denkt niet meteen aan een actrice. Dit veranderde opslag, toen er een sekstape opdook van gezaghebbend model, schrijfster, journalist en actrice Susan Smit. Het gaat om twee naaktscènes uit de film Diamonds Are For Pleasure, waarin Smit een bijrol vertolkt. De film is in de jaren negentig uitgezonden door SBS6.

Actrice en schrijfster Susan Smit doet deze acteerervaring nu af als jeugdzonde:
"Ik was zeventien jaar oud en net model. Dan kan dat soort dingen op je pad komen. Ik vind het ook geen big deal. Het is allemaal vrij onschuldig. Het enige dat je ziet is een stel naakte onvolgroeide borsten."

Als fotomodel werkend vond Susan Smit die wereld oppervlakkig en eenzaam. Daarnaast was ze ook korte tijd als zangeres bezig met de groep JKP Project. Ze kreeg behoefte aan meer inhoud en ging Nederlands studeren. Op haar 26e studeerde ze af in Culturele Studies (richting Publicistiek).

Na een artikel geschreven te hebben over moderne heksen, reisde ze voor dit onderwerp naar de Verenigde Staten en verdiepte ze zich in de geschiedenis van hekserij. Ze leerde over magie en het effect van kruiden en begon rituelen uit te oefenen. Ze liet zich uiteindelijk als heks inwijden. Hekserij is volgens Smit geen geheimzinnig geloof waarbij een heks toverdrankjes brouwt en op een bezemsteel vliegt, maar een spiritueel iets. Hekserij heeft volgens haar te maken met 'meditatie, magie en reïncarnatie, natuurgeneeswijzen, intuïtieve ontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven'. Over haar ervaringen als heks en de periode waarin ze zich in hekserij ging verdiepen, schreef ze het boek Heks (2001). Het boek werd tot 2007 zes keer herdrukt. Ook zorgde het voor een toename van de bekendheid van Smit: verschillende talkshows, tijdschriften en kranten wilden haar verhaal horen. In 2006 kwam Heks uit als luisterboek, door Smit zelf ingesproken. Er zat een begeleidende bonus-cd met oefeningen en chants bij om de luisteraar te helpen bij het ontwikkelen van intuïtieve vermogens en het werken met energie en magie.

In november 2003 bracht ze haar tweede boek uit, Wijze Vrouwen. Dit gaat over liefde, moed en magie en werd tot 2007 vijf keer herdrukt.

Haar derde boek verscheen in 2004: De stad en de sterren. Het gaat over 'alle facetten die het leven van een jonge vrouw zo gecompliceerd en leuk maken'. Het boek is bedoeld als zoektocht naar een balans tussen spirituele diepgang en 'het jachtige moderne leven'.

Haar eerste roman verscheen in september 2005: Elena's vlucht. Hiervan werden in de eerste maand 15.000 exemplaren verkocht. De historische roman gaat over de onmogelijke liefde tussen een Roma-meisje en een katholieke jongen. Het speelt zich af in Europa in de periode tussen de twee wereldoorlogen, een tijd van zigeunervervolging.

In 2006 verscheen De Zweefmolen, een boek dat voortvloeide uit een rubriek in het tijdschrift Happinez, waarin Smit therapieën onderging die ze met een knipoog beschreef. Het Algemeen Dagblad schreef hierover: 'Smit schrijft kritisch, mild-ironisch én ze belicht het onderwerp van alle kanten.'

In 2007 stelde ze samen met Siska Mulder namens het schrijverscollectief Writers on Heels een verhalenbundel samen, De Verleiding.

Haar tweede roman Wat er niet meer is een verhaal vol passie, verlangen en muzikaliteit.

In haar boek Letterhonger (april 2008) is een verhalenbundel over haar privéleven, haar schrijverschap maar ook haar spirituele zoektocht. Haar verhalen zijn deels autobiografisch; ze zijn openhartig over haar liefdesleven en geven een inkijk in haar deelname aan de literaire wereld.

In april 2009 verscheen haar boek 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben. Hierin beschrijft ze haar reizen naar spirituele plekken in de afgelopen jaren. Ze schrijft columns voor de tijdschriften JFK, BOEK en Happinez.

Smit verschijnt regelmatig in de media, met name vanwege haar achtergrond als schrijfster, 'spiritueel ontdekkingsreiziger' en als heks. Daarnaast gaf ze van 2005 tot 2009 boekrecensies op de woensdag tijdens Goedemorgen Nederland en presenteerde ze vanaf 2008 het programma Uitgelezen op de zender Het Gesprek. In 2008 interviewde ze voor Ivo Niehe's De TV Show op reis Doris Lessing en was ze in één aflevering te zien van Gooise Vrouwen en Rik Felderhof in Tanzania. Later verscheen ze ook in BNN's Ranking the Stars. Ze spreekt de stem in van Griselda de heks in de Nederlandstalige versie film Shrek Forever After.

    * Voordat Susan Smit een bekende Nederlander werd als schrijfster, speelde ze naakt in de erotische film Diamonds are for Pleasure (1996) van regisseur Lasse Braun
    * Ze is pescotariër
    * Smit had lange tijd een relatie met popjournalist Menno Pot. In verschillende boeken (waaronder Heks en De stad en de sterren) verwijst ze naar hem als "mijn vriend", "mijn levenspartner" of het initiaal "M."
    * Ze heeft een relatie met een industrieel ontwerper en zijn in verwachting van hun eerste kind.Schrijfster Susan Smit ging gewillig uit de kleren.

Ze is schrijfster, columniste, voormalig fotomodel en zelfs heks.

Maar nu blijkt dat Susan Smit in haar jongere jaren ook bijkluste als prono actrice in (soft) erotische films.

Of in ieder geval minimaal in één erotische film. Susan Smit speelde in twee scenes uit de film 'Diamonds are for Pleasure', destijds uitgezonden door SBS6.

Sekstape Susan Smit

Er is een sekstape opgedoken van gezaghebbend model, schrijfster en journalist Susan Smit. Het gaat om twee scènes uit de film Diamonds Are For Pleasure, waarin Smit een bijrol vertolkt. De film is in de jaren negentig uitgezonden door SBS6.

De schrijfster stelt dat het een 'naïeve actie' betrof. Ze is er niet trots op, maar distantieert zich er ook niet van.Susan Smit naakt
Model, schrijfster, journalist, heks. Wat is Susan Smit niet? Ze kan zelfs seks of prono 'actrice' bij haar beroep zetten, want mevrouw schitterde in de jaren negentig in de film Diamonds Are For Pleasure. De film werd uitgezonden door SBS6 en bevat een bijrol voor naakte Susan.

De jeugdzonde van Susan Smit

De Nederlandse Susan Smit is bekend geworden als fotomodel, schrijver, journalist en heks, maar nu blijkt dat Susan op 18 jarige leeftijd ook pnono-actrice is geweest in een soft erotische film genaamd Diamonds are for Pleasure destijds uitgezonden door campingzender SBS6. Zat Susan op 18 jarige leeftijd krap bij kas en heeft ze twee scènes voor haar rekening genomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten