zaterdag 5 maart 2011

Irene Moors @ Nederlandse Actrices

Irene Lucia Moors (Alkmaar, 18 juni 1967) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.
Irene Moors werd geboren in Alkmaar, maar verhuisde vrijwel gelijk naar Haarlem, waar ze de rest van haar jeugd doorbracht. Inmiddels woont ze in Heemstede met haar man Barry Kroon - met wie ze in 2001 trouwde - en hun twee kinderen Rosalie (1998) en Tijn (2002).
Irene Moors debuteerde op de televisie bij het NCRV-programma Dit is Disney, nadat ze eerder bij de redactie van het weekblad Donald Duck werkte. In 1989, bij de introductie van commerciële televisie in Nederland, stapte ze over naar RTL Véronique (het latere RTL4). Hier was ze een tijdje omroepster en begon ze met het presenteren van Telekids, dat ze van 2 oktober 1989 tot 2 oktober 1999 deed samen met Carlo Boszhard. Het programma werd een succes door hun samenwerking en chemie. Na tien jaar was het vooral Moors die wilde stoppen, want het programma had volgens haar het hoogtepunt bereikt.
In 1995 scoorde Moors een nummer 1-hit in Nederland met het nummer No limit (samen met De Smurfen), een kinderversie van de hit van 2 Unlimited. Nadat Telekids stopte, ging Moors samen met Carlo Boszhard het programma Life & Cooking presenteren. Verschillende programma's waarvan verscheidene met Boszhard volgden. In 2002 ontving ze de Zilveren Televizier-ster als beste televisievrouw.
In 2005 kwam Irene Moors enigszins in opspraak, nadat medium Robbert van den Broeke in Moors' programma Er is zoveel meer niet integer gewerkt bleek te hebben. In één van zijn 'boodschappen' nam Van den Broeke een spelfout direct over van het internet (genverbrander, waar geneverbrander bedoeld werd). Moors geloofde niet dat Van den Broeke zijn klanten op het verkeerde been had gezet, maar stopte de samenwerking met hem op televisie.
In de zomer van 2006 was Moors kort werkzaam bij RTL FM als vervanger van Marjon Keller die op zwangerschapsverlof ging. Het presenteren was van korte duur, omdat door de verkoop van de frequentie van RTL FM aan 100%NL vier van de vijf presentatoren werden ontslagen.
Eind 2007 zorgde Irene Moors voor de verschijning van vier dvd's van de serie Pittige Tijden.
In 2008 bleek uit een enquête van het AVRO-programmablad Televizier dat vrouwen het liefst Moors als presentatrice zien. Mannen zouden Anita Witzier de beste presentatrice vinden.
In 2010 werd Irene Moors samen met haar collega Carlo Boszhard gelauwerd met de Society Award.
In maart 2009 acteerde Irene Moors samen met Carlo Boszhard in de serie De TV Kantine. In dit programma werden diverse BN'ers gepersifleerd. Hiervoor gingen Carlo en Nederlandse actrice Irene Moors voor elk typetje anderhalf uur in de grime. Persiflages gespeeld door Moors zijn onder andere: Marijke Helwegen, Clairy Polak, Gerda Smit, Sonja Bakker, Wendy van Dijk, Anky van Grunsven, Patty Brard en Kim Holland.
Ter gelegenheid van 20 jaar RTL verscheen er later dit jaar nog een extra aflevering van De TV Kantine. Hierin persifleerde Moors onder andere Nicolette van Dam en Linda de Mol.
In april 2010 startte het tweede seizoen van De TV Kantine. Net zoals voorgaand seizoen wordt het programma op de vrijdagavond tussen de liveshow van X-factor en de uitslag uitgezonden.
Op vrijdag 22 oktober heeft De TV Kantine de Televisierring 2010 gewonnen. In november 2010 start het derde seizoen van De TV Kantine.
Televisieprogramma's Irene Moors
    * 1985-1989 Dit is Disney
    * 1989-1999 Telekids (samen met Carlo Boszhard)
    * 1989 Omroepster RTL Veronique
    * 1990 Telekids Roadshow
    * 1990 Wie is Wie?
    * 1991-1992 Hitbingo (samen met Carlo Boszhard)
    * 1992 Ronald McDonald Comedy Award
    * 1994 Weekendtips
    * 1995 Reis en Recreatie Magazine
    * 1996-1997 Eigen Huis & Tuin (samen met Rob Verlinden en Nico Zwinkels)
    * 2000-2001 De Firma List en Bedrog
    * 2000-2009 Life & Cooking (samen met Carlo Boszhard & Rudolph van Veen e.a. chefs)
    * 2003 De Bachelor
    * 2003 De Carlo en Irene Show (samen met Carlo Boszhard)
    * 2004-2006 Waar een wil is
    * 2005 Er Is Zoveel Meer
    * 2007 Jong Geleerd (samen met Carlo Boszhard)
    * 2007- RTL Boulevard (vervangster Daphne Bunskoek en Winston Gerschtanowitz)
    * 2007-2009 Doe Een Wens (samen met Wendy van Dijk)
    * 2008 Alles is Kerst
    * 2009-heden De TV Kantine (samen met Carlo Boszhard)
    * 2009-2010 Ik hou van Holland (eenmalig, in 2010 de Koninginnedag uitzending)
    * 2009 Let's Dance (samen met Carlo Boszhard)
    * 2009-heden Carlo & Irene: Life4You (samen met Carlo Boszhard & Rudolph van Veen)
    * 2010 Buurt op Stelten (eenmalig voor het Oranje Fonds, samen met Winston Gerschtanowitz)
    * 2011 Wie is mijn vader?

Films Irene Moors
    * 1995 Pepernoten voor Sinterklaas (niet uitgebracht op videodrager)
    * 1996 Het Geheim van de Zonnesteen
    * 1997 De Parel van de Woestijn
    * 1998 De Vloek van Griebelstein
    * 1999 Het Monster Van Toth
    * 2007 K3 en de Kattenprins
    * 2007 Ernst, Bobbie en de geslepen Onix

Theater Irene Moors
Naast haar tv-werkzaamheden stond Moors in het theater. Vooral tijdens de Telekids-tijd trok ze het land door en stond ze in allerlei theaters met verschillende shows, met en zonder Boszhard.
    * 1990-1992 Telekids Roadshow
    * 1995 De Smurfen House Tour
    * 1996-1997 Kids Music Party
    * 1996-1997 Telekids Theatertour
    * 2005-2006 Iedereen maakt muziek in Sesamstraat
    * 2006 Winx Club on Tour
    * 2006 Het Grote Sinterklaasfestijn

Optredens in reclame en commercials Irene Moors
    * Eijerkamp meubels
    * NTI cursussen
    * Robijn wasmiddel
    * Mora
    * Kindertelefoon
    * WNF (Sta voor aap!)
    * In de reclame-folder van Leen Bakker
    * Liga van LU

Irene Moors is niet vies van sperma
Geen TV-programma dat nog zonder BN’ers kan. Alles ‘vercelebriseert’. Dus ook het brutaalste BNN-programma: ‘Spuiten & Slikken’ gaat dit seizoen bekende types aan de tand voelen over hun seks, drugs en rock & roll-gehalte.
Het eerste ‘slachtoffer’ is Irene Moors. Zij bekende na wat aandringen van de presentatrices een sperma-slikker te zijn in plaats van een sperma-uitspuger.
RTL Boulevard liet vrijdag alvast een preview zien met daarin een pittige uitspraak van Irene Moors.
Zarayda Groenhart en Nicolette Kluijver voelen haar in de studio even stevig aan de tand. Daarbij komen er ook vragen vanuit het publiek. De RTL 4-presentatrice werd door een meisje op de tribune onomwonden gevraagd wat zij na afloop van orale seks bij haar man met het resultaat van de daad doet: ‘Slik jij het door?’
Een lichtelijk ongemakkelijke Irene Moors riep uit: ‘Dit is nooit jouw eigen vraag! Wat moet ik daarop zeggen?’ Na enige seconden van stil beraad, antwoordde Irene dan toch openhartig: ‘Ja.’ Toch wel een opvallende uitspraak van Irene Moors, die als behoorlijk preuts bekend staat. Als één van de weinige BN'ers is er van haar zelfs geen naakt foto op internet te bekennen.
En over sperma gesproken. In het nieuwe programma ‘Wie is mijn vader?’ gaat Irene Moors komend seizoen kinderen die geboren zijn uit anoniem donorzaad en hun verwekkers met elkaar in contact brengen. Uiteraard wanneer beiden die behoefte daartoe gevoelen. Hier volgt de oproep en uitleg van het programma door Irene Moors zelf…
Irene Moors slikt dus al het geil door
Zo zag u Irene Moors nog nooit! Spuiten en Slikken, dat komende zondag bij BNN aan een nieuw seizoen begint, ontlokt de blonde televisievrouw een aantal op zijn minst smeuïg te noemen uitspraken.
Zarayda Groenhart en Nicolette Kluijver voelen Irene in de studio danig aan de tand. RTL Boulevard lichtte vanavond vast een tipje van de sluier rond de goedlachse Irene op, en dat loog er niet om.
De RTL 4-presentatrice wordt door een meisje uit het publiek overrompeld met de vraag of zij na afloop van oraal vertier, met haar man, het geproduceerde goedje doorslikt.
Irene Moors moet letterlijk even slikken en roept uit: 'Dit is nooit jouw eigen vraag! Wat moet ik daarop zeggen?' Na enig innerlijk beraad, biecht ze nog wat ongemakkelijk op dat ze manliefs kwakje inderdaad doorslikt.
Albert Verlinde wist, na het tonen van het fragment, te melden dat Irene laaiend is op de makers van Spuiten en Slikken. Het meisje dat de vrijpostige vraag op Irene afvuurt, zou zijn ingehuurd.
Irene Moors openhartig over seksleven en pijpen
Irene Moors heeft bij Spuiten en Slikken van BNN een boekje open gedaan over haar seksleven.
De sexy RTL 4-presentatrice werd door een meisje uit het publiek onomwonden gevraagd wat zij na afloop van orale seks bij haar man met het overblijfsel van de daad deed: 'Slik jij het door?'
Irene Moors openhartig over seksleven bij BNN
Irene Moors zal in de tv-show Spuiten en Splikken van BNN uitgebreid praten over haar ervaringen met seks en drugs. De RTL 4-presentatrice is op 6 maart te zien in de opening van het nieuwe seizoen. Dat heeft BNN maandag laten weten. BNN is blij met de komst van Moors. “Heeft de tv-koningin een paar smeuïge ins en outs over het Gooische Matras? Gaat ze bloot poseren? En steekt ze haar neus zelf wel eens in andermans zaken of in grammetje wit? Zarayda en Nicolette voelen Irene stevig aan de tand“, meldt de omroep.
Irene Moors baalt van uitspraken over seksleven
Irene Moors baalt dat ze zo openhartig is geweest tijdens de opnames van het BNN-programma Spuiten en Slikken. De RTL 4-presentatrice onthulde dat ze het zaad van haar man doorslikt na oraal vertier. “Irene Moors voelt zich genaaid“, weet RTL-collega Albert Verlinde. Moors deed de onthulling als antwoord op een vraag van een meisje uit het publiek. “Je ziet gewoon dat het een opzetje is. Dat meisje is geïnstrueerd. Ze zeiden tegen dat meisje: ‘Je stelt die vraag en je lokt haar in de val.’“
Irene Moors zelf vermoedt ook dat het meisje geïnstrueerd is, zegt Verlinde. “Ik heb Irene gesproken en ze vond het een saai gesprek. Die presentatrices durfden ook niet echt wat te vragen. Maar als je zelf iets niet durft te vragen, zegt Irene, dan laat je het een kijker vragen. Dat deed zij ook bij Telekids. En dat heeft BNN nu ook gedaan.”
Verlinde schaart zich achter Irene Moors. Volgens Verlinde heeft Moors een keurig antwoord gegeven. “Dit is nooit jouw eigen vraag! Wat zal ik daar op zeggen? Ja“, was het enige dat Moors zei.
“BNN heeft het een beetje opgeblazen als pr-campagne voor het programma, en daar baalt Irene Moors een beetje van“, besluit Verlinde.
Irene Moors zoekt zaaddonoren
Irene Moors gaat Wie Is Mijn Vader? presenteren. De presentatrice gaat in dit nieuwe RTL-programma donorkinderen herenigen met hun biologische vader. ”Er zijn tienduizenden kinderen die niet weten wie hun vader is en toch een beetje nieuwsgierig zijn en denken: waar kom ik vandaan?”, zegt Moors in RTL Boulevard.
De presentatrice en actrice, die in de TV Kantine en Life 4 You te zien is naast Carlo Boszhard, neemt de presentatie van Wie Is Mijn Vader? alleen op zich. ”Het duurt nog wel even voordat het programma er komt, we gaan eerst proberen zoveel mogelijk mensen daarvoor te krijgen”, legt Moors uit. Kinderen en vaders kunnen zich aanmelden via de website van het programma.
De TV Kantine wint Gouden Televizier-Ring
Carlo Boszhard en Irene Moors zijn vrijdag winnaar geworden van de Gouden Televizierring met hun programma De TV Kantine. Het persiflageprogramma vanRTL4 kreeg 38 procent van de stemmen van het publiek en versloeg daarmee Ik hou van Holland (RTL4) en Wie is de Mol? (AVRO). Dat bleek vrijdag bij het Gouden Televizier Ring Gala dat door de AVRO werd georganiseerd in theater Carré in Amsterdam.
Chantal Janzen presenteerde de avond die rechtstreeks op Nederland 1 werd uitgezonden. Het evenement trok bijna 2 miljoen kijkers. André van Duin reikte de felbegeerde ring, een ontwerp van edelsmid Anneke Smit, uit. De TV Kantine was net als Ik hou van Holland niet eerder genomineerd voor de publieksprijs, terwijl Wie is de mol? voor de vierde keer kans maakte. Het publiek besliste wie er met de prijs vandoor ging.
Voor de vierde keer kon Yvon Jaspers (KRO, BNN) de Zilveren Televizierster, de prijs voor de beste tv-presentatrice, in ontvangst nemen. De presentatrice van de KRO-programma’s Boer zoekt vrouw en XXS en de BNN-serie Over mijn lijk won de prijs eerder al in 2006, 2008 en 2009. De andere genomineerden bij de vrouwen waren Linda de Mol (RTL) en Irene Moors (RTL). Jaspers stond in haar dankwoord stil bij de mensen die zij het afgelopen jaar voor haar programma’s had ontmoet: ”Het was voor mijn een heel bijzonder tv-jaar. Ik heb twintig mensen ontmoet: tien boeren, vijf anorexiapatiënten en vijf mensen die nog maar kort te leven hadden. Die mensen vertrouwen mij hun verhalen toe”. Drie deelnemers aan Over mijn lijk lieten Jaspers toe aan hun sterfbed. ”Maartje, Pieter Jan en Sandra, jullie worden niet vergeten”, zei Jaspers in haar dankwoord.
Jeroen van Koningsbrugge werd bij de mannen uitgeroepen tot tv-presentator van het jaar. De teamcaptain van Ik hou van Holland (RTL4), de maker van de satirische televisieprogramma’s Draadstaal (VPRO) en Neonletters (AVRO) kreeg de Zilveren Televizier-Ster uit handen van Yvon Jaspers.
Van Koningsbrugge was net als zijn concurrent Joris Linssen (NCRV) nooit eerder genomineerd in deze categorie. Dit in tegenstelling tot Matthijs van Nieuwkerk, die voor de vijfde maal kanshebber was, maar de publieksprijs opnieuw aan zijn neus voorbij zag gaan.
De Televizier Talent Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De vorige winnares Lieke van Lexmond reikte de talentenprijs uit aan Jan Kooijman, acteur in de RTL4-soap GTST, jurylid in So You Think You Can Dance (RTL5) en een van de presentatoren van de RTL4-zomerserie Ik kom bij je eten. Jan Smit (TROS) en René van der Gijp (RTL7) waren ook genomineerd in de categorie voor nieuw presentatietalent.
Sesamstraat werd uitgeroepen tot het beste jeugdprogramma. Het programma won, ten koste van Het Klokhuis en Taarten van Abel, de Gouden Stuiver.
Irene Moors vervangt Heerschop in Ik Hou van Holland
Linda de Mol en Ik Hou van Holland zullen het in het nieuwe seizoen zonder teamcaptain Peter Heerschop moeten doen. De cabaretier vertelde maandag in Tijd voor MAX dat hij in januari niet bij de opnames kan zijn, vanwege optredens met NUHR. Irene Moors wordt zijn vervanger, zo maakte RTL gisteravond bekend in RTL Boulevard. “Het komt praktisch niet uit“, vertelde Heerschop in het MAX-porgramma. “De opnames zijn in januari en dan heb ik er geen tijd voor. Dan is het klaar. Er komt een nieuwe en die zal het ongetwijfeld ook heel goed doen.” Volgens Albert Verlinde is er nog geen beslissing genomen over een mogelijke terugkeer van Heerschop in het volgende seizoen.

'Ben Saunders' tongzoent met Irene Moors.

'Ben Saunders' zal in de laatste reguliere uitzending van de TV Kantine gaan tongzoenen met Irene Moors.
Ben zal een gastrol vertolken en zijn gouden tanden deze keer laten schoonmaken door Irene Moors, vermomd als Kim Holland. Het is echter nog maar de vraag of de 'echte' Ben met de eer mag gaan strijken: Carlo zal namelijk ook een poging wagen de getatoeërde favoriet te imiteren.
Carlo en Irene Moors zullen ook 't Spaanse Schaep, Boer Zoekt Vrouw en Goede Tijden Slechte Tijden persifleren. Dries Roelvink en Jan Kooijman zullen ook hun opwachting maken in het populaire televisieprogramma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten