vrijdag 7 januari 2011

Danielle Oerlemans Overgaag bnn sprint @ Nederlandse Actrices

Daniëlle Oerlemans - Overgaag maakte haar acteer debuut in de BNN serie Sprint.
Sprint komt uit de koker van Eyeworks, het media bedrijf van Reinout Oerlemans, de man van Daniëlle Overgaag.
Sprint was een 16-delige comedy-serie over het wel en wee van een fietskoeriersbedrijf. Volgens Nederlandse Actrice Meral Polat is Sprint absoluut geen standaardserie. In de Veronica-gids zegt ze: "Het concept is origineel.
Het lijkt op een comic. Lekker absurd en met weinig links naar de realiteit." Een soort voorloper van de waanzinnig populaire New Kids Turbo film, toevallig ook geregisseerd door Reinout Oerlemans.
In Sprint wordt de onzichtbare wereld van fietskoeriers zichtbaar
gemaakt. Toffe jongens, frisse meiden zien we niet alleen het verkeer
trotseren op racefietsen, mountainbikes of ligfietsen, maar ook
naar binnen gaan bij hun cliënten, waar hun wonderlijke avonturen
beginnen of eindigen met het aanreiken of het in ontvangst nemen
van een pakketje.
Voor sommigen fietskoeriers is het een levensbestemming,
een manier van leven; voor anderen een bijbaantje, een vluchtweg,
een oponthoud of ‘between jobs’. Nederlandse actrice Daniëlle Oerlemans - Overgaag had een gastrol in de absurde serie.
De snelle jongens en meisjes, die luisteren naar hippe (bij) namen als
Snoek, Babe, Speedy, Beer en Batman, zijn drukker met de vraag of een
neukrelatie nou wel of niet ’uit’ kan zijn en hoe ze snel wat extra geld
kunnen verdienen, schreef het AD. Of ze bespringen elkaar, botergeil van de pillen. Een
pakje bezorgen is wel het laatste waar ze zich druk over maken. En natuurlijk met het broodnodige naakt in de serie.

In Sprint! wordt dus de onzichtbare wereld van Amsterdamse fietskoeriers zichtbaar gemaakt. Stoere dudes en frisse chicks zien we niet alleen het verkeer trotseren op racefietsen, mountainbikes of ligfietsen, maar ook naar binnen gaan bij hun klanten waar hun avonturen beginnen of eindigen met het geven of het krijgen van een pakketje.

De serie SPRINT! draait om het wel en wee van een fietskoeriersbedrijf in Amsterdam. Gedurende de reeks wordt de kijker duidelijk dat ieder zo zijn eigen motieven heeft om
fietskoerier te zijn. "Voor sommigen is het een levensbestemming, een manier van leven; voor anderen een bijbaantje of een vluchtweg", schreef BNN dan weer over de serie.
"Toffe jongens en frisse meiden zien we niet alleen het verkeer trotseren op racefietsen, mountainbikes en ligfietsen, maar ook naar binnen gaan bij hun cliënten. Mark Scholten (Batman), Merel Polat (yolanda), Thijs Maas (Beer), Jeroen van Koningsbrugge (Snoek), Sophie Tabouret (Speedy), Marloes Dirks (Babe), Manuel Broekman (Floris), Bart Klever (Flint)
In Aflevering 4 van Sprint had Daniëlle Oerlemans - Overgaag als fotomodel een gastrol.
Nederlandse (NL) dramaserie. Met: Jeroen van Koningsbrugge, Manuel Broekman, Meral Polat e.a. In de serie maak je kennis met Snoek, Floris, Yolanda, Speedy, Babe, Beer en Batman, die allemaal als fietskoerier werken voor Flint.
De camera volgt deze zeven fietskoeriers die allemaal hun eigen motieven hebben om fietskoerier te zijn. Voor sommigen is het een levensbestemming, een manier van leven; voor anderen een bijbaantje, een vluchtweg, een oponthoud of between jobs. Afl.: De rouwkrans. Speedy heeft problemen met het transport van een rouwkrans voor de minnares van een gestorvene.
Als ze er achter komt dat de rouwkrans afkomstig is van een minnares, wordt ze razend. Flint heeft ontdekt dat de concurrent Starfly een postercampagne is begonnen, met een knap model in bikini op de fiets. Hij besluit tot een tegenactie en zet met Floris een fotoshoot op, met natuurlijk Babe als sexy covergirl. Helaas 'pakt' de camera Babe niet, dus wordt er gezocht naar een nieuw model. Daniëlle Oerlemans - Overgaag is hier helemaal geknipt voor.


Sprint! was een adsurde comedyserie over de flitsende avonturen van zeven jonge fietskoeriers, die werken voor een koeriersbedrijf in Amsterdam, in de stijl van New Kids.
In de BNN-serie maakte je kennis met Speedy, Jeroen, Beer, Babe, Yolanda, Floris, Snoek en Batman. Stuk voor stuk bizarre typetjes, die anders zijn dan anders. Deze jongeren werken allemaal als fietskoerier bij het chaotische fietskoeriersbedrijf Sprint!. Hun baas is Kurt Flinterman, beter bekend als Flint.
De zeven ‘toffe’ jongens en ‘coole’ meiden bezorgen op hun snelle racefietsen, mountainbikes of ligfietsen pakketjes door heel Amsterdam. Dit gaat niet helemaal zonder kleerscheuren. Want naast scheuren door de stad gebeuren er ook wonderlijke avonturen als ze bij hun klanten het pakketje afgeven of naar binnen gaan. Hierover de naakte waarheid.
Flinke afstanden
‘Sprint! was iets heel nieuws. Het is een leuke, grappige en bizarre serie’, vertelt Sophie Tabouret. In de serie speelt ze de rol van Speedy, een alternatief meisje die zo nu en dan rare sprongen maakt: ‘Speedy is een beetje de maffe gek en de vrouwelijke variant van Beer. Een ontzettend leuke rol om te spelen.’
De rol van Beer wordt vertolkt door Thijs Maas: ‘Beer is een onhandelbare, maar goeie jongen. Hij heeft ADHD en om wat rustiger te worden blowt hij veel. Tijdens de opnames kon ik me echt uitleven. Beer maakt extreme dingen mee, die ik groot moet spelen.’
Een serie over fietskoeriers. Waarschijnlijk betekent dat voor de acteurs dat ze flink wat afstanden moeten afleggen met de fiets? Thijs: ‘We moesten best veel fietsen, maar het waren kleine stukjes. Ik werd er niet moe van.
Om goed met de fiets overweg te kunnen, hebben we wel voor de opnames fietstraining gehad. We leerden allerlei trucjes, zoals goed slippen. Beer is de stunter van het stel, dus de kunstjes moest ik echt goed kunnen. Ik hoop dat het er een beetje uitziet.’
Aftrap
Ook Meral Polat is enthousiast over de serie waarin ze Yolanda speelt: ‘De manier waarop het is opgenomen is heel mooi. Het is snel en flitsend.’ Hoe ziet haar rol er uit? ‘Yolanda is Marokkaans, maar ze probeert zo Nederlands mogelijk te zijn. Daarnaast is ze heel bijdehand, stoer én verliefd op Batman.’ Ook doen er leuke gast actrices mee, zoals Daniëlle Oerlemans - Overgaag en Yolanthe Cabau van Kasbergen.
In de eerste aflevering kon je zien hoe de verliefde Yolanda en Batman proberen om een relatie op te bouwen. Floris wordt meteen in het diepe gegooid. Hij is gestopt met school en heeft zijn verkering uitgemaakt. Tijd om een nieuw avontuur te beginnen; een baan als fietskoerier bij Sprint!. Zijn eerste opdracht brengt hem bij een bedrogen vrouw die de nodige aandacht nodig heeft…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten