dinsdag 11 januari 2011

Anna Drijver 'Wie is de Mol' @ Nederlandse Actrices

Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983) is een Nederlands actrice en model.
Anna Drijver volgde het gymnasium, studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie en werkt sinds haar veertiende als fotomodel.
Ze heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, had een hoofdrol in de BNN-televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco). In 2008 speelde zij een hoofdrol in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving.
Vanaf 2009 vertolkt Anna Drijver een rol in de televisieserie De Co-assistent. Ook speelde zij in de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt.
In 2009 in de telefilm Stella's oorlog als Sita. In 2010 speelde ze in de miniserie Bellicher; de Macht van meneer Miller als Kirsten en in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft als Ann Marai.
Anna Drijver is ook te zien op het toneel, Buitengewoon Binnen (regie: Job Raaijmakers), in het toneelstuk Uitgedokterd (KIK productions, regie: Bruun Kuyt) en in 90 Minuten (regie: Ola Mafaalani).
In 2010 was zij te zien in De vloer op en later dat jaar in de voorstelling Niet zo bedoeld (Bellevue, regie en tekst: Benja Bruijning). Anna Drijver is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation.
Ook is er in het jaar 2010 een lied uitgekomen genaamd 'Wat Doe Je Dapper', gezongen door haar en Diggy Dex. In 2010 schreef Anna Drijver haar eerste roman, getiteld 'Je Blijft'.
In 2011 is Anna Drijver ook nog eens een van de kandidaten van Wie is de Mol?
In haar vrije tijd doet Anna Drijver aan klassiek ballet.
    * Feestje! (2004) ... Student
    * Flirt (2005) ... Student
    * Gadjé (2005) ... Sophie
    * Impasse (2005) ... Sophie
    * Het schnitzelparadijs (2005) ... Meisje
    * Bride Flight (2008) ... Esther
    * Stella's oorlog (2009) ... Sita
    * Komt een vrouw bij de dokter (2009) ... Roos
    * Loft (2010) ... Ann Marai
    * Bellicher; de Macht van meneer Miller (2010) ... Kirsten
    * Wie is de mol (2011) ... ...
    * Tony Tien (2011) ... Wanda

Het populaire AVRO-programma Wie Is De Mol? is donderdagavond weer van start gegaan op Nederland 1. De eerste uitzending met Anna Drijver werd bekeken door bijna twee miljoen mensen.
Jan Kooijman, Anna Drijver, Horace Cohen, Art Rooijakkers, Patrick Stoof , Pepijn Gunneweg, Soundos El Ahmadi, Hanna Bervoets, Miryanna van Reeden en Karin de Groot zullen zich vastbijten in het spannende spel, waarbij ze opdrachten moeten uitvoeren om geld te verzamelen. Een van hen is de Mol.
Aan hem of haar de taak de boel stiekem te saboteren, om het eindbedrag zo laag mogelijk te houden. Deze editite is opgenomen in het Zuid-Amerikaanse land El Salvador.
Het tv-programma zal talloze fans de komende weken weer in z'n greep houden. De speculaties over de mogelijke Mol zijn niet van de lucht, en alle uitzendingen worden zorgvuldig nageplozen naar geheime aanwijzingen. Op het internetforum worden verhitte discussies gevoerd om de Mol te ontmaskeren.
Anna Drijver vindt seksscènes maar raar en onnatuurlijk. De actrice, die een hoofdrol vertolkt in de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar het bekende boek van schrijver Kluun, had dan ook moeite met het spelen van dergelijke naaktscènes in de film.
“De allereerste naaktscene was er meteen een waarin Barry Atsma en ik elkaar de kleren van het lijf moesten scheuren. Het was gewoon heel gek."
"Dan lig je naakt op een bar en gaat Reinout Oerlemans (regisseur van de film, red.) zeggen wanneer je moet klaarkomen.”
Nudist

“Ik heb weinig gêne als het om mijn lichaam gaat; ben nog net geen nudist. Naaktscènes vind ik ook minder gênant dan vrijscènes. “
“Die zijn pas raar en onnatuurlijk. Een beetje geil zitten doen met allemaal mensen eromheen.”

Actrice Anna Drijver heeft niet alleen moeite met het vrijen in de film, ook het combineren van een eigen liefdesleven met het spelen van eentje vindt ze verwarrend.
“Het blijft raar. Dat ik overdag de hele dag bloot met Barry aan het tongen en seksen was voor de film en dan ’s avonds een lief sms’je van mijn vriendje kreeg."

De actrice vertelt dan ook dat ze in haar persoonlijke leven het een stuk rustiger aan doet. “Pas na vijf dates ga ik een keer met iemand zoenen."
"Dat was wel gek: overdag rommelen op de set, terwijl ik mijn toenmalige vriendje nog nauwelijks had gekust."

"Ik heb ook nog nooit een onenightstand gehad. Ga alleen met iemand als ik verkering met hem wil. Als ik denk: dit is mijn man, met hem wil ik kinderen."
"Kinderen krijgen is dat waar het uiteindelijk allemaal om gaat."

Anna Drijver speelt in de film, die eind november in première ging, de rol van de minnares.
Een rol die niet helemaal op haar lijf is geschreven, aldus de actrice. “Ik oordeel er verder niet over, maar het zegt wel wat over je als je voor een man kiest die niet helemaal voor jou gaat. Bij mij is het alles of niets.”
Anna Drijver half naakt in de badkamer? Jawel. In een promotiefilmpje voor de vijfde editie van het Nederlands Online Film Festival (Noff), dat van start gaat op YouTube, staat de actrice gekleed in een handdoekje te dansen voor de camera.
De beelden zijn wel vertekend, ze is namelijk nogal dik gemaakt voor het filmpje.
In het filmpje zingt en danst de 26-jarige actrice in een badkamer met enkel een handdoek om haar dik gemaakte lichaam. Het filmpje laat zien wat de bedoeling is van het filmfestival. Filmmakers kunnen in verschillende categorieën filmpjes uploaden. In de categorieën fictie, documentaire en videoclip kiest een vakjury de winnaar.
De winnaar van de Noff Publieksprijs wordt bepaald door het publiek, dat een stem kan uitbrengen via YouTube. Elke winnaar ontvangt een geldprijs van 2500 euro.
Anna Drijver studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Ze is onder andere te zien geweest in de theaterproducties 'Buitengewoon binnen', 'Uitgedokterd' en '90 Minuten'.
Naast haar theaterwerkzaamheden is Anna te zien diverse films, waaronder 'Feestje', 'Flirt', 'Gadje' en 'Ruis'.
In 2008 ging de bioscoopfilm 'Bride Flight' van regisseur Ben Sombogaart in premiere, waarin Anna de rol van Esther vertolkt en begin 2009 was Anna te zien in de bioscoopfilm 'Stella's Oorlog', onder regie van Diederik van Rooijen.
Eind 2009 was Anna Drijver naakt en pas geverfd te zien in de film 'Komt een vrouw bij de dokter' van regisseur Reinout Oerlemans waarin Anna een van de drie hoofdrollen vervulde. In december 2010 is Anna te zien in de film 'Loft' van Antoinette Beumer en volgend jaar is ze te zien in de kinderfilm 'Tony Tien', onder regie van Mischa Kamp.
Op televisie verwierf Anna Drijver in 2004 bij het grote publiek bekendheid door haar vaste rol in de populaire televisieserie 'Bitches' (BNN) en onlangs in 'Bellichter: de macht van meneer Miller' (VPRO).
Begin 2011 zal de Nederlandse dramaserie 'Levenslied' op televisie te zien zijn waarin Anna een hoofdrol vertolkt. Zij was verder in gastrollen te zien in tal van televisieseries, waaronder: 'Willemspark', 'Keyzer & De Boer Advocaten', en 'De Co-assistent'.
Aan het eind van dit jaar is Anna weer te bewonderen in het theater, zij zal te zien zijn in de Bellevue lunchvoorstelling 'Niet zo bedoeld'.
In november kwam Anna's debuutroman uit, getiteld: 'Je Blijft'.Tevens is Anna Drijver één van de kandidaten in Wie is de Mol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten